Societat 08/04/2022

Demanen 15 mesos de presó per al rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma per abusos sexuals

ARA Balears
2 min
La parròquia Sant Sebastià de Palma

PalmaLa Fiscalia demanarà una pena de 15 mesos de presó per al rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma, Gaspar Alemany, acusat d'abusar sexualment d'un escolà. Segons ha informat Última Hora, l'estament judicial ha estudiat la denúncia del jove pels fets succeïts fa prop de dos anys i consideren que el religiós intentà abusar d'ell i per això reclamen que l'exprior de Lluc sigui condemnat a un any i tres mesos de presó.

Els fets denunciats varen ocórrer el mes de juliol del 2020. Segons va relatar la víctima, Alemany va convidar l'escolanet a la sagristia per recollir un llibre i quan hi arribà li va mostrar una pàgina web amb material pornogràfic homosexual. Després de recollir el llibre, el religiós convidà la víctima a anar a la casa parroquial l'horabaixa i el jove va acceptar i aquell mateix dia va anar a veure'l. Un cop allà, l'exprior de Lluc va començar a fer carícies i a tenir actituds inadequades amb el jove i poc després va intentar fer-li tocaments. Davant aquest fet, el jove s'espantà i sortí corrents de la parròquia.

La Fiscalia assegura que durant l'intent d'abús sexual el religiós va ficar la mà dins els calçons del jove i que només la ràpida fugida de la víctima va aconseguir evitar que la situació anàs a més.

Cal recordar que la Policia Nacional va concloure que no veia un delicte clar en la denúncia que es va interposar contra el rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma, Gaspar Alemany, per un presumpte delicte d'abusos sexuals cap a un escolà. Després d'haver entrevistat el rector i la víctima, els investigadors no van apreciar evidències clares que hi hagués un delicte sexual.

Fins aquell moment, Gaspar Alemany era professor i administrador parroquial de les parròquies Sant Sebastià i Beat Ramon Llull de Palma, de les quals va ser completament apartat. El rector va ser prior del Santuari de Lluc fins l'any 2001. Després de set anys al càrrec, Alemany va sol·licitar ser rellevat i mossèn Jaume Reynés el va substituir. Dues dècades després, Alemany va tornar a perdre el càrrec, però no per voluntat pròpia. El Bisbat de Mallorca i la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria varen decidir apartar-lo dels càrrecs pastorals per un presumpte delicte dels tipificats al Delicta Graviora de la Santa Seu.

stats