Societat 23/06/2020

La Policia Nacional investiga el rector de la parròquia de Sant Sebastià per abusos sexuals

La denúncia d'un jove ha estat atesa per la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (Ufam)

A. T.
2 min
La parròquia de Sant Sebastià de Palma

PalmaLa Policia Nacional investiga pel seu compte el rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma, Gaspar Alemany, per un presumpte delicte d'abusos sexuals. El cas ja l'estava estudiant el tribunal eclesiàstic després que el Bisbat de Mallorca denunciàs els fets i decidís apartar el religiós, segons va informar en un comunicat dilluns.

Segons han informat fonts policials a l'ARA Balears, va ser un jove el que va denunciar els fets, tot i que no era menor d'edat el moment en què es varen produir els suposats abusos. Ara, la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (Ufam) –encarregada d'investigar aquesta mena de delictes– ha assumit el cas, que està en fase d'estudi.

Gaspar Alemany era fins a l'actualitat professor i administrador parroquial de les parròquies Sant Sebastià i Beat Ramon Llull de Palma, de les quals ha estat completament apartat. El rector va ser fins el 2001 prior del Santuari de Lluc. Després de set anys al càrrec, Alemany va sol·licitar ser rellevat i el mossèn Jaume Reynés el va substituir.

Dues dècades després, Alemanya torna a perdre el càrrec, però no per voluntat pròpia. El Bisbat de Mallorca i la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria varen fer pública dilluns migdia la seva decisió d'apartar-lo dels càrrecs pastorals per un presumpte delicte dels tipificats al Delicta Graviora de la Santa Seu.

El Bisbat va manifestar en el comunicat la seva voluntat de "continuar en la línia de protecció dels menors i dels més dèbils". Com a conseqüència, ha posat en marxa els protocols establerts per a aquest cas, "seguint la doctrina impulsada per la Santa Seu i explicitada pel papa Francesc, amb l'inici d'una investigació prèvia", assenyalen.

stats