Societat 09/07/2020

La Policia no veu evidències clares que el rector Gaspar Alemany cometés un delicte sexual contra un escolà

Ara serà un jutjat de Palma el que haurà de decidir si el cas és penal

Ara Balears
2 min
La parròquia de Sant Sebastià. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaLa Policia Nacional ha conclòs que no veu un delicte clar en la denúncia que s'ha interposat contra el rector de la parròquia de Sant Sebastià de Palma, Gaspar Alemany, per un presumpte delicte d'abusos sexuals cap a un escolà de 20 anys, amb una discapacitat lleu, segons ha informat Diario de Mallorca.

Després d'haver entrevistat el rector i la víctima, els investigadors no han apreciat evidències clares que hi hagués un delicte sexual i han passat les seves perquisicions a un jutjat de Palma que ha obert diligències prèvies i que haurà de decidir si el cas té entitat penal.

Gaspar Alemany era fins a l'actualitat professor i administrador parroquial de les parròquies Sant Sebastià i Beat Ramon Llull de Palma, de les quals ha estat completament apartat. El rector va ser fins el 2001 prior del Santuari de Lluc. Després de set anys al càrrec, Alemany va sol·licitar ser rellevat i mossèn Jaume Reynés el va substituir.

Dues dècades després, Alemany torna a perdre el càrrec, però no per voluntat pròpia. El Bisbat de Mallorca i la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria varen decidir apartar-lo dels càrrecs pastorals per un presumpte delicte dels tipificats al Delicta Graviora de la Santa Seu.

El Bisbat va manifestar en un comunicat la seva voluntat de "continuar en la línia de protecció dels menors i dels més dèbils". Com a conseqüència, ha posat en marxa els protocols establerts per a aquest cas, "seguint la doctrina impulsada per la Santa Seu i explicitada pel papa Francesc, amb l'inici d'una investigació prèvia", assenyalen.

stats