Societat 18/05/2020

Ábalos confia que el turisme internacional es reiniciï a final de juny

El ministre de Transport ha assegurat que un grup de treball presentarà propostes d'experiències turístiques "d'origen sa i amb destinació sana" particularment a les Illes

Ara Balears
2 min
Els aeroports de les Illes començaran a rebre turistes d'aquí a un mes.

PalmaEl govern espanyol preveu que a final del mes de juny, quan s'acabi la tercera fase de la desescalada, el turisme es pugui reactivar. Així ho ha dit el ministre de Transport, José Luis Ábalos, en una entrevista a Los Desayunos de TVE, segons ha informat l'agència Efe.

Ábalos ha remarcat durant l'entrevista que serà un turisme "absolutament controlat des del punt de vista higiènic" i ha explicat que hi ha un grup de treball que aviat presentarà propostes concretes d'experiències turístiques "d'origen sa i amb destinació sana", particularment a les Illes Balears i les Illes Canàries, on els nivells sanitaris són molt positius.

"A partir de final de juny podrem iniciar l'activitat turística, si mantenim bé la desescalada", ha subratllat Ábalos, qui ha destacat la necessitat d'aconseguir que Espanya esdevingui un lloc atractiu des del punt de vista sanitari perquè el turisme necessita seguretat.

Actualment, les persones que venen d'altres països han de sotmetre's obligatòriament a una quarantena de 14 dies després de la seva arribada. Sobre aquest punt, el ministre ha dit que en el moment en què els espanyols puguin anar a altres províncies els estrangers també podran entrar a Espanya, i ha subratllat que fins ara no hi havia la necessitat d'establir restriccions en aquest sentit perquè "ningú no va a un país per confinar-s'hi".

Precisament, la presidenta del Govern de les Illes Balears va assegurar la setmana passada que l'Arxipèlag està preparat per començar a rebre turistes el mes de juny i va proposar al govern espanyol que puguin arribar grups "pilot" a les Balears partir de la segona quinzena del mes que ve. "Estam preparats perquè aviat, la segona quinzena de juny, es pugui fer alguna prova pilot amb algun grup reduït i començar a provar l'obertura dels aeroports i l'arribada de turistes a la nostra comunitat autònoma", va dir.

stats