Vuit alumnes mallorquins arriben a la final del concurs literari 'Ficcions'

Un total de 164 alumnes de 26 centres educatius de l’illa han participat en el certamen organitzat per l'entitat AMIC

La dotzena edició del concurs literari 'AMIC-Ficcions l’aventura de crear històries' ja ha presentat el llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 8 relats de Mallorca, d’entre els 164 alumnes de 26 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

En concret, aquests són el Grup El Tortuga, de l’IES Joan Maria Thomàs de Palma; el Grup Doraemon382, de l’IES Joan Maria Thomàs de Palma; grup EspaiSaba, de l’Espai Saba de Pollença; el Meraki, del col·legi Sant Pere de Palma; el joanet_33, del centre CIDE de Palma; el Miquela, de l’IES Felanitx; el Renard06, de l’IES Ramon Llull de Palma; i el grup Mallorca-eterna, del col·legi Sant Antoni Abat de Son Ferriol.

En total 172 grups han arribat a la final: 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves). En total, el concurs va tancar la dotzena edició el 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), el País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).
 
El lliurament de premis està previst que es faci durant el mes de juny, però encara falta determinar el format d’aquests actes, que dependrà de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus. Enguany, el premi per la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per les millors històries de cada vegueria, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per acabar, es premiarà el professor més motivador de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i berenars inclosos.

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a rebre el suport de la Fundació Carulla i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. En la 12a edició cal remarcar que per primer cop han participat i han arribat a la final estudiants d’Andorra i per segon cop de la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF