Publicitat
Publicitat

La comunitat senegalesa recorre els carrers de Salou per demanar "justícia"

Unes 200 persones es manifesten aquest matí per protestar contra la mort d'un home que fugia dels Mossos

Salou s'ha llevat tranquil aquest dimecres després de la tempesta de dimarts, quan la mort d'un senegalès que fugia dels Mossos va desencadenar una onada de protestes per part de la comunitat senegalesa. Estava previst que a les nou del matí els senegalesos es congreguessin per protestar contra la mort del seu compatriota. Una mobilització que, després, s'ha ajornat a les deu i que, finalment, ha començat a prendre forma cap a les onze del matí, quan desenes de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de la població.

D'aquí, la marxa, que ha mobilitzat unes 200 persones, ha anat cap a la plaça de Sant Jordi, que és on ahir va tenir lloc la mort de l'home que fugia d'un operatiu dels Mossos contra el 'top manta', i després cap a la plaça de la Pau, on ha arribat quan passaven pocs minuts de les dotze. Els senegalesos congregats han improvisat pancartes amb cartrons per demanar "justícia" i reiteren que no es creuen la versió policial segons la qual la víctima va saltar pel balcó per fugir dels agents. La marxa de protesta ha avançat entre crits "justícia" i "assassins".

Moltes pancartes demanen aturar la violència i assenyalen directament la policia com a responsable de la mort. Un dels crits més repetits és el de "Racistes".

La manifestació ha viscut un moment de tensió quan un home que es trobava en un bar ha insultat els senegalesos al seu pas per davant del local i alguns se li han llançat a sobre. La policia i alguns manifestants han intervingut per separar-los i la cosa no ha anat a més. Efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra han vigilat la marxa durant tot el seu recorregut.

Un dels senegalesos que formava part de la mobilització ha assegurat que era al pis on van tenir lloc els fets i ha explicat als periodistes que la caiguda "no va poder ser accidental", que la víctima "va haver de rebre una empenta" perquè, si no, no hauria caigut per aquell balcó. El testimoni ha confirmat que, en sentir l'entrada dels Mossos, la víctima va sortir al balcó, però ha reiterat que estava tranquil i que no va saltar.