Salut detecta tres usuaris contagiats de covid-19 a la residència Can Blai d'Eivissa

El centre s'ha sotmès a tres cribratges des de final d'octubre, quan es varen detectar tres positius entre els treballadors

La Conselleria de Salut ha detectat tres usuaris positius en coronavirus a la residència Can Blai d'Eivissa, segons ha informat l'agència Efe. Els ancians ja han estat ingressats a l'hospital Can Misses. Salut fa cribratges a la residència des del 28 d'octubre, quan s'hi varen detectar els primers tres contagis entre professionals.

En el primer cribratge tres professionals varen donar positiu en la PCR i tots els residents varen donar negatiu. Dia 5 de novembre es va tornar a fer un cribratge dels usuaris, i dia 9, dels treballadors. Tots els resultats varen donar negatiu. Finalment, dijous passat es va tornar a testar el centre i tres usuaris varen donar positiu. Aquest dilluns s'està fent un nou cribratge entre professionals.

A més d'aquests casos, a Eivissa hi ha 25 residents i 35 treballadors més amb el contagi actiu. En concret, la residència Reina Sofia, que està intervinguda per Salut, té 25 usuaris i 14 treballadors positius; Cas Serres, 16 treballadors; Sa Residència, tres professionals, i hi ha dos treballadors positius més al centre Sa Serra i un a la residència per a persones amb discapacitat Can Raspall.

Segons les darreres dades de la Conselleria, les residències per a persones grans de les Illes sumen 91 professionals i 90 usuaris actius, i d'aquests, 68 estan hospitalitzats. En un dia s'ha notificat una mort més, amb la qual s'eleva a 189 la xifra total d'ancians que han perdut la vida en aquests centres des de l'inici de la pandèmia.

Les Balears sumen 541 contagis de coronavirus en tres dies

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF