Reben Urdangarin amb crits de 'xoriço' a l'Audiència

L'exduc de Palma ha d'entrar a la presó en menys de cinc dies

Iñaki Urdangarin, el cunyat del rei i exduc de Palma, ha arribat a les 12.15 h a l'Audiència de Palma, on les tres magistrades de la Sala II encarregades de redactar la sentència del cas Nóos li han entregat la notificació per a l'entrada a la presó. Només ha estat deu minuts dins els tribunals; la meitat de temps que hi ha estat el seu exsoci, Diego Torres, a les nou del matí. Igual que ell, Urdangarin haurà d'ingressar a la presó abans de cinc dies. És a dir, abans de dilluns, quan començarà a complir una condemna de cinc anys i deu mesos.

La seva arribada, amb el rostre seriós, ha estat sota els crits improvisats de gent que l'esperava a les portes de l'Audiència, que l'han rebut amb consignes com "xoriço" o bé "els Borbons als tribunals". En sentir-ho, o senzillament aliè a tot, Urdangarin ha girat la vista enrere, per fer-se una idea de l'expectació que l'envolta.

Ha arribat dins un Nissan Micra gris que, després de deixar-lo, ha partit de davant la porta per tornar-hi deu minuts després. Ni el cunyat del rei Felip VI ni el seu advocat, Mario Pascual, han fet cap tipus de declaració als nombrosos mitjans que esperaven a les portes del tribunal. 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF