Salut ha detectat 40 casos sospitosos de covid-19 en els 45.118 controls fets en ports i aeroports illencs

Representen un 0,1% del total de viatgers que han arribat a les Balears des del 19 de març

Dels 45.118 controls que s'han fet als ports i aeroports de les Illes Balears des del 19 de març fins a aquest divendres, 40 persones han presentat símptomes compatibles amb el covid-19, la qual cosa representa un 0,1% del total. Una altra persona tenia una temperatura igual o superior a 37,5 graus, segons ha informat la Conselleria de Salut en una nota de premsa.

Cal recordar que tots els viatgers que arriben a les Illes han d'emplenar un qüestionari obligatori i, des de dilluns, se'ls pren la temperatura. Així mateix, des d'aquest divendres, els passatgers procedents de l'estranger han d'emplenar un formulari addicional de Sanitat Exterior i han de fer una quarantena de 14 dies.

En el cas de persones que tenen símptomes lleus compatibles amb el coronavirus (casos sospitosos), són aïllades a una zona retirada perquè el personal sanitari en faci una valoració clínica. Si finalment es considera que els símptomes no encaixen amb els del virus, continuen el seu camí de la mateixa manera que els viatgers asimptomàtics; si és al contrari, han d'anar a casa seva i reben atenció de les UVAC.

Aeroports i ports

A l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma es varen recollir 11.946 qüestionaris i un total de 34 persones varen manifestar que tenien símptomes compatibles amb coronavirus. A l'aeroport d'Eivissa els viatgers varen lliurar 4.073 qüestionaris i 2 persones varen tenir simptomatologia compatible amb el covid-19. I a l'aeroport de Menorca, es varen emplenar 2.268 qüestionaris i no hi va haver cap cas sospitós de contagi.

Pel que fa als ports, 26.831 passatgers i transportistes varen emplenar el formulari a totes les Illes i en 4 casos les persones varen declarar que tenien símptomes de coronavirus. Tres arribaven a Mallorca i una a Eivissa. A la pitiüsa major, una altra persona tenia febre igual o superior a 37,5 graus.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF