Putin atorga l'ordre de l'Amistat al cònsol honorari de Rússia a les Illes Balears

Sebastià Roig i Montserrat ha dedicat part de la seva vida a promoure l'acolliment d'infants russos amb problemes

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha lliurat aquest diumenge l'ordre de l'Amistat al cònsol honorari de Rússia a les Illes Balears, Sebastià Roig i Montserrat, qui, segons l'agència Efe, té importants llaços amb aquell país i ha dedicat part de la seva vida a promoure l'acolliment d'infants russos amb problemes.

L'ordre, que es va instituir el 1994, és un reconeixement a les persones estrangeres que han treballat en favor de millorar les relacions amb Rússia.

Roig i Montserrat va viatjar per primera vegada a Rússia el 1985 i explica que des de llavors el país "ha canviat moltíssim". "En gran part gràcies a vostè", va dir a Putin en la cerimònia de lliurament de l'ordre.

El cònsol honorari de Rússia a Mallorca des de l'11 de juliol passat va iniciar la seva relació amb Rússia quan era director general d'Interior amb el Govern balear de Gabriel Cañellas i després de diverses visites al país va fundar en els anys noranta l'ONG Infants del Món, treball pel qual ha rebut l'ordre.

L'exbatle de Campos i editor va destacar davant el president rus la labor duta a terme des de llavors: "A Mallorca hem pogut acollir a més d'1.300 infants russos amb problemes". "Estam orgullosos de les famílies mallorquines i espanyoles" que acullen cada any nins russos necessitats d'afecte, va recalcar Roig.

Abans de Roig varen rebre l'ordre de l'Amistat el catedràtic de Filologia Russa Rafael Guzmán (2017), l'exambaixador d'Espanya a Rússia Ignacio Carbajal (2016) i els cantants Plácido Domingo (2011) i Montserrat Caballé (1997).

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF