EDUCACIÓ

Proves d’oposicions per a docents de les Balears

En total s’hi han inscrit 4.865 aspirants, 3.530 dels quals corresponen a Mallorca

Ahir dematí es va fer la primera prova de les oposicions per a docents de les Illes Balears. En total, s’hi han inscrit 4.865 aspirants a totes les illes. El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, va visitar una de les seus de les oposicions, l’edifici Guillem Cifre de Colonya de la UIB, acompanyat per la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez. El conseller va destacar la normalitat de l’inici del procés d’oposicions i va agrair la feina de l’equip de la Direcció General de Personal Docent i dels membres dels 116 tribunals que participen en la convocatòria d’enguany.

Martí March va manifestar, a més, que “és un dia clau perquè són les oposicions més importants d’Educació que s’han fet mai a les Balears, i això reflecteix el nivell d’interins que tenim i que durant molts d’anys no s’han fet oposicions. Per tant, l’objectiu que nosaltres tenim és anar cap a la normalitat. Unes oposicions de 1.000 persones no són habituals, el normal hauria de ser que s’examinassin 400 o 500 persones”.

Del total de 4.865 aspirants, 3.530 corresponen a Mallorca, 492 a Menorca, 800 a Eivissa i 43 a Formentera. Pel que fa a les 1.008 places, 613 són a Mallorca, 119 a Menorca, 249 a Eivissa i 27 a Formentera. Del total d’inscrits, 4.493 formen part de la llista d’interins i, d’aquests, 3.031 han fet feina aquest curs escolar en centres educatius públics. A tot l’Arxipèlag hi ha 116 tribunals amb 580 membres, 82 dels quals són a Mallorca, 15 a Menorca i 19 a Eivissa.

Totes les seus

Les seus de la primera prova celebrada a Mallorca han estat als seguents edificis: Guillem Cifre de Colonya, Anselm Turmeda i Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB; IES Josep Maria Llompart; EOI Palma; Conservatori Professional Música i Dansa de Palma; IES Guillem Sagrera; Escola d’Hoteleria; IES Francesc de Borja Moll; IES Juníper Serra; IES Emili Darder i CIFP Nauticopesquera). La seu de la primera prova a Menorca ha estat l’IES Cap de Llevant, mentre que a Eivissa i Formentera han estat l’ IES Sa Colomina, l’IES Sa Blanca Dona i l’IES Santa Maria d’Eivissa.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF