PALMA

La Llonja queda lliure de cotxes

A partir d'aquest dijous l'Ajuntament de Palma prohibeix aparcar al carrer i la plaça que envolten l'edifici i eliminarà entre 15 i 17 places d'estacionament

Aquest dijous entra en vigor el decret que no permet estacionar al carrer i la plaça de la Llonja, a Palma. Aquesta mesura s’inclou en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que és de compliment obligatori. Com a alternativa, la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP) ha ofert 20 abonaments de 24 hores a l'aparcament d'Antoni Maura a preus reduïts, uns abonaments que ja s’han exhaurit.

La reordenació d’aquest espai es basa en el fet que la Llonja és un dels principals exemples del gòtic civil mediterrani i mereix la màxima protecció en l'àmbit de conservació del patrimoni historicoartístic, tant l’edifici com el seu entorn.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, remarca en aquest sentit que “la Llonja és un Bé d'Interès Cultural declarat el 3 de juny de 1931”. “De llavors ençà, és un edifici que ha gaudit sempre de la màxima protecció per part dels poders públics i recentment ha estat també restaurat i és un punt de referència no sols del patrimoni de Palma, sinó que també ha esdevingut un escenari de cerimònies i exposicions d'art de primer ordre”.

Aquesta mesura eliminarà entre 15 i 17 places d'aparcament aproximadament i té l'objectiu de recuperar l'espai públic per a la ciutadania. Des d’aquest dijous fins a dia 7 de gener els controladors de l’àrea de Mobilitat informaran els residents de la nova mesura a peu de carrer. A més, ja han quedat instal·lats els senyals que prohibeixen aparcar al carrer de la Llonja i jardineres que prohibeixen l’accés de vehicles a la plaça.

L'àrea de Mobilitat ha impulsat iniciatives similars per protegir conjunts monumentals com el mirador de la catedral, el portal de l'església de Sant Francesc amb la implantació de la reforma de l'ACIRE de Santa Eulàlia o el tancament al trànsit i a l'estacionament a la plaça del Banc de l'Oli. Pròximament, està previst fer el mateix a l’eix Tous i Maroto - Velázquez.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF