Plantats 500 oms lliures de grafiosi per recuperar els boscs de ribera a l'Albufera

Entre arbres i arbusts, s'han plantat un total de 6.800 plantes a l'Albufera de Mallorca per tal de recuperar la biodiversitat de la zona

Un total de 6.800 plantes han estat plantades a diferents zones de l'Albufera amb dos objectius principals: el primer és recuperar els oms a Mallorca, que durant els anys 80 varen patir l'atac de la grafiosi, un fong que afecta els oms i que pot arribar a causar-los la mort. En el període que comprèn el 1990 i el 2000, més de la meitat dels oms existents a tot Europa varen morir a causa d'aquesta malaltia fúngica. El segon objectiu és la recuperació dels boscs de ribera, "aquests llocs tan singulars de la mediterrània on es concentren biodiversitat i valor paisatgístic", ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

Per dur a terme aquest projecte, la Conselleria de Medi Ambient ha proporcionat 500 oms resistents a la grafiosi, que han estat plantats en diferents àrees del Parc Natural conjuntament amb altres arbres i arbusts. El 2016 s'havia fet una prova amb la plantació de 100 oms d'aquests tipus a la zona de Mortitx i Menut. Segons ha explicat el cap de Gestió Forestal, Lluís Berbiela, 99 han sobrevistcut. Per tant, s'espera que d'aquí a uns deu anys es començarà a notar aquesta reforestació.

El projecte ha rebut el reforç econòmic de 60.000 euros sorgits de l'impost de turisme sostenible, que "ha de servir per generar prosperitat col·lectiva i invertir en projectes com aquest, que posen en valor la natura i el medi ambient", ha assenyalat la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Investigació i Turisme, Bel Busquets.

 

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF