El PP balear assegura que és "lamentable" tenir un pròfug de la justícia a Bèlgica

D'altra banda, MÉS per Mallorca insta el govern de l'Estat a demanar l'indult per a Valtonyc 

La portaveu del grup parlamentari popular, Margalida Prohens , ha titllat de "lamentable" que hi hagi  un " pròfug de la justícia espanyola a Bèlgica", just després de conèixer la decisió dels tribunals belgues de no extradir el raper mallorquí Josep Arenas , ' Valtonyc' , qui, segons Prohens , "es dedica cada setmana a donar lliçons".

Per la seva banda, MÉS per Mallorca ha assegurat que la decisió posa de manifest “la divergència cada vegada més gran entre la justícia espanyola i els valors europeus i la llibertat d’expressió”. El grup polític ha instat el govern de l’Estat a modificar el Codi Penal, “que va generalitzar el terrorisme i fa jutjar més tuiters que terroristes”, a més de la llei Mordassa. “Demanam que el govern es plantegi l’indult de Valtonyc, que és la manera més ràpida de tornar a casa seva”, han afirmat.

Per part seva, la portaveu adjunta del grup Podem al Parlament, Laura Camargo, ha assenyalat que "la justícia belga és més a prop del que Podem considera que és la llibertat d'expressió", ha valorat positivament la no extradició i ha celebrat que hi hagi "una altra justícia europea que respecta més la separació de poders" que no l'espanyola.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF