Aconsegueixen aturar el desnonament d'un home de 78 anys a Palma

PAH Mallorca i l'Oficina Antidesnonament han reclamat al jutjat el compliment del reial decret que protegeix les persones en situació de vulnerabilitat

Membres de  PAH  Mallorca i de l'Oficina  Antidesnonament  de l'Ajuntament de Palma han aconseguit aturar el desnonament d'un home de 78 anys, tot i que en principi han tingut dificultats. "El secretari judicial divendres passat va dir que no l'aturava. Aquest dilluns hi hem anat; al principi no ens volia rebre, però finalment li hem llegit l'article del Reial Decret 1/2019 destinat a protegir persones vulnerables en aquesta situació i ens ha donat la raó", assenyala Víctor Cornell, advocat de la  PAH Mallorca.

Aquest home, explica Cornell, viu al que ha estat ca seva des de fa 19 anys. L'habitatge estava a nom de la seva dona, que va morir fa vuit anys. Ell ho va comunicar, explica l'advocat de la  PAH  Mallorca, però segons els propietaris no es va fer el canvi de titular. "Era una persona que pagava, és una argúcia legal. S'ha intentat tot i no li han donat la raó, però ara no podia quedar al carrer perquè no té cap alternativa", assegura Cornell.

La nova legislació que varen impulsar PSOE i Podem i que es va concretar en el Decret 1/2019, recorda Cornell, assegura que s'ha de donar un termini d'un mes abans d'un desnonament si hi ha un informe dels Serveis Socials, com és el cas d'aquest home, que viu en una situació d'especial vulnerabilitat sense ingressos ni lloc on anar .

Cornell afirma que la  PAH  Mallorca ha pressionat el Govern, que segons l'advocat s'ha compromès a estudiar el cas i cercar-hi una solució.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF