El Ministeri enviarà 18.000 unitats dels esperats tests ràpids de coronavirus a les Balears

Fa setmanes que la Conselleria de Salut va anunciar que el govern espanyol tenia previst l'enviament

El Ministeri de Sanitat ha informat que aquest diumenge i demà dilluns es distribuiran a les comunitats autònomes els esperats tests ràpids de coronavirus. En total, a les Illes n'arribaran 18.000 unitats.

Fa setmanes que en la roda de premsa de la Conselleria de Salut s'ha dit i reiterat que esperaven l'arribada d'aquests tests ràpids, que donen el resultat en només deu minuts. En total, el govern repartirà 1.029.600 proves d'aquest tipus a tot l'Estat. Armengol, en la compareixença d'aquest diumenge després de reunir-se amb el president Pedro Sánchez i els presidents d'altres comunitats, li ha traslladat que considerava que un milió no serien suficients per a tot Espanya si l'objectiu és detectar els casos de coronavirus asimptomàtics.

Des del departament de Comunicació de la Conselleria de Salut asseguren que encara no tenen informació exacta de quan arribaran.

El ministre Salvador Illa ha indicat que aquestes proves completaran les PCR i van adreçades a persones vulnerables com els usuaris de les residències. En cas de donar positiu en aquestes proves, seran casos confirmats, mentre que si donen negatiu hauran de realitzar una PCR, segons ha informat el Ministeri. L'objectiu dels tests ràpids és arribar a un major nombre de població diagnosticada.

Francesc Albertí, portaveu del comitè d'alerta del coronavirus, va assegurar el 18 de març que estaven a l'espera de rebre aquests tests ràpids i que confiava disposar-ne perquè permetrien detectar el virus en molta més població, inclosos els que estan aïllats al domicili o col·lectius vulnerables. Des de la Conselleria de Salut s'han fet aquestes declaracions en diferents ocasions.

  

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF