TRIBUNALS

Matas torna a la banqueta pel cas Over

Al judici també declararà, per primera vegada, l’exconseller d’Interior i exdelegat del govern José María Rodríguez

L’Audiència de Palma jutjarà de nou aquesta setmana l’expresident del Govern balear Jaume Matas per l’anomenat cas Over, una presumpta trama de corrupció que també durà a la banqueta, per primera vegada, l’exconseller d’Interior i exdelegat del govern José María Rodríguez.

Amb ells, compareixeran com a acusats el propietari de l’empresa de publicitat Over Marketing, Daniel Mercado; l’exsecretària general de la Conselleria d’Interior amb Rodríguez, María Luisa de Miguel; l’excap de premsa del departament autonòmic de Salut, Marisa Duran, i l’exdirectora general de Tecnologia, Encarnación Padilla, que és a la vegada cunyada de Jaume Matas.

Matas anirà al judici des de la presó de Palma, on ha estat traslladat des de la d’Aranjuez, on compleix una condemna de 3 anys i 8 mesos de presó pel cas Nóos. És la segona pena de presó que suma i la cinquena condemna ferma per corrupció.

En la vista, que previsiblement s’allargarà des de demà, dilluns, fins a divendres, es jutjaran tres subpeces del cas Over, que corresponen a la peça 27 del Palma Arena.

Matas i Mercado presumptament es concertaren per pagar a través de contractes públics fraudulents treballs electorals que Over Marketing hauria fet sense cobrar o cobrant per sota del preu de mercat.

Les adjudicacions, suposadament corruptes, es varen dur a terme a través de la Conselleria d’Interior, la Direcció General de Tecnologia i la Conselleria de Salut, però totes sota la mateixa premissa i autoritat, motiu pel qual es jutgen a la vegada.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF