Jorge Campos demana que l'Audiència Nacional investigui qui finança Valtonyc

El president d'Actúa Baleares ha anunciat que denunciarà "les organitzacions separatistes que puguin estar finançant el delinqüent retingut a Bèlgica"

El president d'Actúa Baleares, Jorge Campos, que va exercir l'acusació particular en el procés pel qual el raper Josep Miquel Arenas 'Valtonyc' va ser condemnat a 3 anys i mig de presó, ha sol·licitat a l'Audiència Nacional que investigui qui el finança.

Després que Valtonyc comparegués aquest dijous davant un jutge d'instrucció belga, i ara que ja es coneix el seu parador a Brussel·les, Campos, com a denunciant i acusació particular, ha sol·licitat a l'Audiència Nacional que esbrini "qui finança el delinqüent".

Valtonyc va comparèixer aquest dijous després d'estar en parador ignorat des del 24 de maig, quan vencia el termini per presentar-se davant la Justícia i l'Audiència Nacional va dictar una ordre de crida i cerca estatal, internacional i europea perquè compleixi la condemna de tres anys i mig de presó als quals va ser sentenciat per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces.

Després de declarar davant el jutge d'instrucció, va quedar en llibertat condicional, la qual cosa l'obliga a quedar en territori belga fins que es resolgui el cas sobre el seu lliurament.

Campos ha anunciat sobre aquest tema que denunciarà "les organitzacions separatistes que puguin estar finançant el delinqüent retingut a Bèlgica" i ha recalcat que ajudar a fugir de la justícia un condemnat és un delicte d'encobriment.

"Si pel que sembla indicar és ajudat econòmicament per organitzacions separatistes, presentaré denúncia contra els dirigents d'aquestes entitats i contra qualsevol que hagi pogut ajudar aquest delinqüent violent que forma part de grups separatistes radicals, que ha de complir condemna i que no només no es penedeix d'amenaçar de mort, enaltir el terrorisme i humiliar les víctimes, sinó que afirma que ho tornaria a fer", ha dit Campos.

El president d'Actúa Balears ha dit que confia que la Fiscalia de l'Audiència Nacional obri diligències de recerca sobre aquest tema ara que el raper es troba retingut a Bèlgica.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF