Madrid es nega a controlar els viatgers que vinguin de comunitats amb alta incidència de coronavirus

El Govern rebrà informació de passatgers de 25 països on la malaltia tingui pitjor evolució

Madrid es nega a canviar el sistema de control de passatgers als ports i aeroports de les Balears per incloure-hi els viatgers que vinguin de comunitats autònomes amb una incidència més elevada de coronavirus, segons va demanar el Govern de les Illes. La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha explicat aquest divendres que el que sí que farà l'executiu espanyol serà informar el Govern dels passatgers procedents d'algun dels 25 països amb una incidència elavada de la covid-19 quan la seva destinació final sigui les Balears. La informació serà "a fi que en cas que la destinació final siguin les Illes, es pugui tenir la traçabilitat d'aquests passatgers", segons ha informat l'agència Efe.

Salut estudia com obtenir la traçabilitat dels passatgers de zones amb incidència alta de covid-19

Sobre la possibilitat d'insistir a demanar control a passatgers espanyols de zones amb més incidència de coronavirus, Costa ha admès que "no es descarta res, en funció també de com evolucioni la pandèmia a les Balears". La consellera ha subratllat que les reunions amb el govern espanyol "són constants" i que la situació pot variar amb el temps.

Positiu de la família alemanya

Quant a la notícia del positiu d'una família alemanya que havia estat de vacances a Mallorca, publicada aquest dijous per un periòdic alemany, Costa ha dit que el Govern no ha rebut cap notificació oficial sobre aquest tema. La portaveu ha subratllat que "és un tema sanitari delicat i que per prudència i rigor ens hem d'atenir als protocols d'atenció i relació entre els països, en aquest cas seria entre Espanya i Alemanya a través del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries".

Una família alemanya dona positiu en coronavirus després d'unes vacances a Mallorca

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF