El Govern aixeca aquest dimarts el confinament perimetral de Manacor

El nucli urbà passarà a tenir les mateixes restriccions que la resta de les Illes 

El Govern balear ha aixecat aquest dimarts el confinament perimetral de Manacor, després que s'hagi publicat aquest dimarts el BOIB, que també inclou la pròrroga del toc de queda a les Balears, el nucli urbà de Manacor deixarà de tenir les restriccions excepcionals i passarà a tenir les de la resta de les Illes. 

El confinament perimetral en aquesta zona acabava aquest dijous, però la Conselleria de Salut ha decidit fer-ho dos dies abans per la millora de la incidència acumulada de coronavirus. Segons ha explicat la portaveu, la darrera xifra d'incidència d'aquest diumenge era de 254 casos per cada 100.000 habitants.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha celebrat l'aixecament del confinament, però adverteix que no s'ha de caure en "l'eufòria". Tot i la bona notícia, ha demanat als manacorins que continuïn essent responsables perquè "arribar a un segon confinament seria un autèntic drama", ha advertit. "No ha estat casualitat que s'hagin reduït les dades que avui ens permeten sortir del confinament, ho hem fet de forma conscient i ara ens toca demostrar-ho", ha recalcat.

Cal recordar que el Govern va decidir decretar aquestes mesures excepcionals el 28 d'octubre, quan la incidència acumulada a 14 dies era de 458,8 per cada 100.000 habitants. Des d'aquell dia varen començar les restriccions de mobilitat, que restringien les entrades i sortides del perímetre estipulat (excepte casos justificats); d'aforament en els locals comercials, que no permetien superar el 50% de la seva capacitat, i en els establiments de restauració, que només podien oferir menjar a domicili o a les terrasses exteriors. 

Aquestes mesures excepcionals, que afectaven directament el sector de la restauració, van fer que propietaris de bars i restaurants es concentressin davant de l'ajuntament de Manacor per demanar explicacions i per debatre solucions a les conseqüències econòmiques que tendrien.

Tot i que el confinament només tenia una durada de 14 dies, el Govern va decidir prorrogar el confinament perimetral del nucli urbà dues setmanes més per què la incidència havia augmentat fins als 662 casos per cada 100.000 habitants. El batle de Manacor va demanar que es prenguessin mesures diferents que fossin "efectives i es poguessin complir", perquè l'elevat nombre de vies d'accés a la ciutat dificultaba tècnicament el confinament perimetral, però el Govern va decidir continuar amb les restriccions establertes. 

Manacor: un confinament com un colador

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF