El Govern i el Consell de Mallorca seguiran trimestralment els casos de prostitució de menors tutelats per l'IMAS

L'Administració oferirà formació específica per als familiars dels nins i els professionals dels centres

La Comissió Interinsular de Protecció de Menors, formada per representants de la Conselleria d'Afers Socials i dels consells insulars, durà a terme un seguiment trimestral dels casos d'explotació sexual de menors a Mallorca, i un de semestral a la resta de les Balears. Així ho ha anunciat aquest dijous el president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, després de la reunió d'aquesta comissió, en què s'han aprovat un seguit de millores en els protocols de seguiment de casos d'abusos i explotació sexual a la Comunitat Autònoma, segons ha informat l'agència Efe.

De Juan ha subratllat que la calendarització que es durà a terme permetrà conèixer "què s'està fent, com es detecta, quines mesures es prenen i quines teràpies es poden posar en marxa" amb els menors explotats sexualment. La Comissió analitzarà que "cada una de les passes que es fan en aquests casos són les que marca el protocol" i es tindrà "un major control d'aquests casos i els que puguin sorgir en el futur", ha explicat.

El president de l'IMAS ha comentat que aquesta nova línia de treball "no controlarà les sortides no autoritzades dels centres d'acollida", ja que aquesta comissió es reuneix per millorar els protocols d'explotació sexual. També ha assenyalat que la comissió d'experts proposada pels partits del Pacte al Consell de Mallorca treballarà "tranquil·lament" per analitzar la situació i fer propostes de millora.

A més, ha anunciat que l'Administració oferirà formació i sensibilització sobre l'abús i l'explotació sexual de menors, així com una formació més específica per als familiars dels nins i els professionals dels centres del sistema de protecció de menors.

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha qualificat de "positiva" aquesta reunió i ha destacat la intenció de l'Administració autonòmica de "formar i sensibilitzar la població en general respecte de l'explotació sexual infantil". Santiago ha subratllat que l'anàlisi individual de cadascun dels casos detectats fins al moment permetrà conèixer "on hi ha dificultats, on es tarda més i quins recursos manquen". 

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF