El GOB ha atès 1.337 animals al Centre de Recuperació Fauna Silvestre

La principal causa d’ingrés són polls d’ocells que crien al medi urbà i que han caigut del niu o han estat abandonats

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca ha atès 1.337 animals de 65 espècies durant el 2019, segons la Memòria d’activitat presentada aquest dijous pel GOB. L’equipament, ubicat a les pedreres de Líthica, a Ciutadella, ha estat visitat per 1.300 persones i un 36% dels animals que han rebut assistència s’han alliberat al medi natural.

La principal causa d’ingrés són polls d’ocells que crien al medi urbà i que han caigut del niu o han estat abandonats. El 70% d’aquestes cries són de vinjola i de pardal, però també hi trobam mussols, xorics, tords i verderols. En canvi, el 30% restant correspon a ingressos per col·lisions a carreteres o xarxes elèctriques, i tortugues, eriçons, mussols, xorics i òlibes són els que més ho pateixen. Altres causes d'ingrés són les restes abandonades a la mar d'armades de fil de pescar, cordes i plàstics, que afecten les gavines i especialment les tortugues marines. Durant el 2019 també destaca l'ofegament d'aus dins safaretjos, preocupant sobretot per les baixes que causa de rapinyaires.

Les espècies exòtiques invasores són un problema per a la fauna silvestre. Cal remarcar el cas de la tortuga d'aigua americana pel fet que se n'han alliberat exemplars i que està establerta a diferents zones humides de Menorca. Actualment la llei prohibeix tenir aquestes tortugues, i és al Centre de Recuperació on la gent que en tingui les hauria d'entregar, i mai alliberar-les. Durant el 2019 s’han rebut 85 tortugues exòtiques.

Denuncien l'aparició de dues tortugues marines ferides pel plàstic a Menorca

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF