Societat 11/10/2019

Denuncien l'aparició de dues tortugues marines ferides pel plàstic a Menorca

El GOB Menorca ha assegurat que a una de les tortugues li han hagut d'amputar una de les aletes perquè una corda de plàstic li havia tallat la circulació

Ara Balears
1 min
Denuncien l'aparició de dues tortugues marines ferides pel plàstic a Menorca

PalmaEl GOB Menorca ha denunciat aquest divendres que en menys d'un mes han arribat a Menorca dos exemplars de tortuga marina ferides per plàstics. Segons ha informat el grup ecologista, una de les tortugues va morir. En un comunicat, els ecologistes asseguren que un exemplar va aparèixer a final del mes d'agost a la zona de la Mola de Maó. La tortuga tenia una corda de plàstic al voltant de l'aleta anterior que li va tallar la circulació i la hi van haver d'amputar.

El cas més greu va arribar a mitjan setembre a l'Arenal d'en Castell. La tortuga era a la superfície de l’aigua amb ferides provocades per l'hèlix d'una barca. Es va traslladar a Palma, on es va determinar que les lesions de la closca eren anteriors, però la tortuga presentava una obstrucció intestinal severa, inflamació generalitzada i una coloració atípica de la pell i de la mucosa.

Imatge de l'interior dels intestins d'una de les tortugues. / GOB MENORCA

Es va veure que l'obstrucció era per una gran quantitat de plàstics que havia ingerit. Van operar la tortuga i li van extreure un tros de tassó de plàstic, envasos d’aliments, fil de pescar, trossos de plàstic dur, etc. Finalment va arribar a morir.

Des de l'entitat han recordat que aquests casos no són una excepció, ja que "cada any moren més de 100.000 mamífers marins i tortugues per culpa dels plàstics" i alerten que cada any n'arriben més de 8 milions de tones a la mar i que, si no s'hi fa res, la xifra continuarà augmentant".

stats