Educació lliura els premis a la capacitat de superació, la constància en l'esforç i el rendiment acadèmic

Un total de 469 alumnes de Mallorca han rebut aquest reconeixement 

L'esforç, la superació personal i la dedicació constant per assolir un objectiu són tres aspectes molt lligats que, si s'uneixen, solen tenir una recompensa. Aquest és el cas dels 469 alumnes premiats per la Conselleria d'Educació i Universitat pel fet d'haver assolit un rendiment acadèmic excel·lent i per l'esforç personal de cada un d'ells.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha lliurat els premis als alumnes de Primària i Secundària. La presidenta ha destacat que "el lliurament d'aquests premis és un reconeixement a l'esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats i pel rendiment acadèmic assolit".

Armengol també ha aprofitat l'ocasió per elogiar als alumnes guardonats: "els joves que avui sou aquí  representau  el millor de la nostra Comunitat. Les millors competències i capacitats. I també els valors i actituds que tota societat necessita per avançar: dedicació, responsabilitat, compromís, curiositat, companyonia i esperit de superació, posant en relleu les vostres ganes d'aprendre més, créixer i ser cada dia millors persones".

Els premis no tan sols han reconegut un expedient acadèmic brillant, sinó que també han valorat les dificultats personals dels alumnes i la seva capacitat de superació. Casos d'estudiants que han arribat d'altres països i han aconseguit adaptar-se, alumnes que, tot i patir alguna malaltia, han lluitat per poder tirar endavant els seus estudis i joves que per la seva situació familiar no han tingut fàcil les coses són l'exemple més significatiu del que representa la paraula esforç i són els autèntics mereixedors d'aquest reconeixement.

Rosa Bauzà, alumna de l'IES Llorenç Garcias i Font d'Artà

El cas d'aquesta alumna és un exemple que ben bé podria representar a la resta dels premiats. Amb una mitjana de notes de 9,5 a Secundària, la jove és una de les guardonades amb el premi al rendiment acadèmic i esforç personal. "Darrere aquest premi hi ha molt d'esforç, moltes hores de sacrifici i, sobretot, molta constància. A part de les hores de classe, dedic un mínim de tres hores diàries a casa, i quan és època d'exàmens el nombre d'hores dedicades a l'estudi pot arribar a ser de 6 diàries", manifesta l'estudiant.

Bauzà afirma que si hagués de donar un consell seria que "tothom ha de trobar la seva manera d'estudiar. Cada persona és diferent i la clau de l'èxit és trobar la fórmula que ens permeti aprofitar al màxim les nostres qualitats". Amb tot, assegura que "el més important és ser constants en l'esforç. Encara que hi hagi dies que no ens faci ganes estudiar o dies en els quals hem de renunciar a altres coses per dedicar-nos a l'estudi, al final la recompensa i la satisfacció personal de veure que la feina té un resultat és molt superior a qualsevol altra cosa".

L'alumna reconeix que el major premi és que la seva família estigui orgullosa d'ella. "Vull agrair als meus pares el suport que em donen dia rere dia. Els meus pares m'han educat amb el valor de la importància que tenen els estudis, però mai m'han pressionat perquè tragués les millors notes. Mai m'han exigit unes notes excel·lents, sinó que he estat jo la que m'ho he exigit des de ben petita".

El conseller Martí March ha finalitzat l'acte dient que "veure les cares de satisfacció de pares, mares i alumnes és un estímul per continuar fent feina per la contínua millora educativa. El gran objectiu de la Conselleria era  posar en valor  l'èxit educatiu mitjançant aquest tipus de reconeixements que premien l'esforç i la superació personal dels estudiants de les Illes Balears".

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF