Detenen un doctor a l'hospital Mateu Orfila de Maó per gravar vídeos al vestuari femení

MÉS per Menorca vol condemnar aquests fets que, "en cas de confirmar-se són molt greus i un símptoma més del masclisme encara present a la nostra societat"

Un metge especialista, del Servei de Cures Intensives de l'hospital Mateu Orfila de Maó, va ser detingut el 27 d'agost per un presumpte delicte contra la intimitat i l'honor. Una infermera va descobrir la setmana passada que era objecte de gravació en el vestuari femení del centre hospitalari i va  traslladar els fets ràpidament als responsables de l'àrea de salut de Menorca, que varen actuar amb agilitat i varen denunciar l'acció a la comissaria de la Policia Nacional de Maó.

Tot i que els fets es varen produir fa pocs dies, fonts pròximes a la investigació han assegurat a l'ARA Balears que aquesta pràctica la podria haver estat realitzant el doctor des de fa gairebé dos anys. Una de les línies d'investigació és analitzar la finalitat amb la qual s'han enregistrat les imatges, ja que l'elevat ritme de vida de l'especialista ha generat la sospita que els vídeos s'hagin comercialitzat. L'individu arribava a l'hospital Mateu Orfila abans que la resta de l'equip, instal·lava el seu dispositiu mòbil en gravació i, una vegada les seves companyes s'havien canviat de roba, anava a cercar l'aparell.   

A més, segons han confirmat a l'ARA Balears fonts policials, s'haurien trobat al domicili del doctor diferents discos durs amb material gravat d'aquest vestuari.

Mentrestant, l'Àrea de Salut de Menorca ha denunciat els fets i ha obert un expedient intern. També han suspès provisionalment l'especialista de les seves funcions. Així mateix, s'ha posat en coneixement de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, que es personarà davant la justícia.

MÉS per Menorca demanarà al Govern pel cas del metge que gravava dones als vestuaris

Els ecosobiranistes consideren que els fets són molt greus i un símptoma més del masclisme encara present a la nostra societat. Per això, MÉS per Menorca demanarà a la Conselleria de Salut per la seva actuació en el cas del metge que ha espiat les seves companyes. La diputada Patrícia Font farà una pregunta oral dirigida a la consellera de Salut, Patrícia Gómez, durant la propera sessió plenària de dia 11 de setembre.

MÉS per Menorca ha condemnat els aquests fets que, "en cas de confirmar-se són molt greus i un símptoma més del masclisme encara present a la nostra societat i contra el qual cal lluitar amb tots els recursos disponibles".

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF