El DOIP va tramitar 950 ofertes de treball durant el curs 2016-2017

Un total de 853 estudiants de la UIB van fer pràctiques a empreses i entitats a través del DOIP durant el curs 2016-2017

Avui la vicerectora d'Estudiants, Rosa Isabel Rodríguez; el director de la FUEIB, Luis Vegas; i la directora del DOIP, Maria del Mar Socias, han presentat les dades i xifres del DOIP. El departament ofereix serveis per facilitar l'ocupació dels universitaris de les Illes i també exerceix com a agència de col·locació que s'encarrega de gestionar les pràctiques extracurriculars dels universitaris, que moltes vegades acaben amb un contracte laboral.

En concret, durant el curs 2016-2017, es van signar més de 264 contractes laborals. "Estam segurs que les dades són més altes, però a vegades ens costa un poc rebre el 'feedback' dels usuaris", afirma la directora del DOIP, Maria del Mar Socias. Dels 264 contractes, 71 van ser signats després de les pràctiques extracurriculars i 193 a partir d'ofertes laborals gestionades pel DOIP. 

Durant el curs passat el DOIP va disposar de 667 empreses i entitats col·laboradores i va tramitar 950 ofertes de treball. "Amb les pràctiques guanyen les empreses i guanyen els estudiants. Les empreses poden captar recursos humans i els estudiants tenen la primera aproximació al món real i a la vida professional", ha explicat la vicerectora d'Estudiants de la UIB, Rosa Rodríguez.

S'han inscrit al DOIP un total de 5.383 demandants d'ocupació, un 37% dels quals són homes amb un total de 2.124 inscrits i un 63% són dones amb 3.259. De tots els inscrits, 3.883 són titulats universitaris, la majoria d'aquests, 3.153, són titulats de la UIB i 730 són d'altres universitats. "Cal destacar que el DOIP es dirigeix a tots els joves de les Illes, tant si han estudiat a la UIB com a altres universitats de fora", explica Socias. El perfil mitjà d'usuari del DOIP és una dona, de 28 anys i titulada a la UIB.

Un 9,6 de mitjana per al DOIP

A través d'una enquesta s'han recollit les valoracions que fan els estudiants i les empreses de les pràctiques extracurriculars. Concretament, els estudiants han valorat la seva experiència amb un 8 sobre 10, i les empreses, amb un 8,7. Quant a la tasca del DOIP, els universitaris l'han valorada amb un 9,6 sobre 10. "Hem rebut molts correus d'agraïment, ja que gràcies a la feina que feim, molta gent troba la seva inserció en el món laboral", explica el director de la FUEIB, Luis Vegas.

Presentació del 12è Fòrum de l’Ocupació de la UIB

Durant l'acte també s'ha presentat el programa de la dotzena edició del Fòrum de l'ocupació  de la UIB. Es durà a terme els dies 7 i 8 de març de 2018 al campus universitari com a espai de trobada entre les empreses i els estudiants universitaris. "Les empreses s'instal·len físicament al campus i és una bona oportunitat per als estudiants per fer una primera presa de contacte i integrar-se en el món laboral", ha assenyalat Rodríguez.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF