Convoquen una manifestació contra el desnonament d'un bloc d'habitatges al Camp Redó

La protesta es durà a terme aquest dilluns, dia 8, horabaixa

Veïns del bloc 8 dels habitatges socials del Camp Redó (Corea) han convocat una manifestació que sortirà dilluns, dia 8, a l'horabaixa del carrer de l'Infant Pagà per "frenar els desnonaments i la destrucció del barri".

Els convocants han justificat en un comunicat la mobilització perquè desconfien de la declaració de runa d'alguns habitatges ocupats realitzada per l'Ajuntament de Palma. Han assegurat que l'administració ha gastat 600.000 euros a la zona, "però no per arreglar el bloc 8, sinó per expropiar-lo a fi de deixar un altre solar buit, com el de l'antic bloc 13, i preparar el terreny per especular".

Perits municipals varen visitar dilluns passat el bloc 8 i varen elaborar un informe en què insten al desallotjament immediat de les entrades 23b i 23c, la meitat del bloc, "per una suposada declaració de runa", de la qual els veïns desconfien.

Asseguren que, quan varen buidar les plantes baixes de les entrades 23 b i c, "els picapedrers destrossaren els habitatges per evitar que fossin ocupats per les famílies que els necessitaven".

Els veïns també denuncien que varen tocar les canonades d'aquests pisos i d'altres, i que les dues plantes baixes es varen omplir d'humitat

Els veïns acusen l'administració d'haver actuat "com ho feien els especuladors immobiliaris del centre de Palma" i de realitzar "propaganda constant que intenta desacreditar el barri". Defensen que les cases habitades són les millor conservades i afirmen que tenen el suport d'Stop Desnonaments Mallorca.

Un informe independent

Un arquitecte independent visitarà els habitatges aquest dilluns que ve "per contrastar la declaració de runa de l'Ajuntament" i perquè els veïns estudien sol·licitar la suspensió cautelar dels desnonaments. "Si l'Ajuntament no suspèn els desnonaments a l'espera del nou informe i els resultats són diferents dels seus, ens plantejam tramitar una querella criminal per prevaricació", han advertit.

La manifestació de dilluns cerca impedir el desnonament i exigir a l'Ajuntament que destini els doblers compromesos dels fons europeus per rehabilitar i millorar el barri, "en lloc de ficar-hi l'excavadora i deixar-lo sense serveis públics i totalment abandonat".

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF