Publicitat
Publicitat

TRIBUNALS

El Constitucional avala l'exempció de l'Església de pagar l'IBI

El tribunal dóna la raó al govern espanyol, que havia recorregut una norma de Navarra que obligava la institució eclesiàstica a pagar l'impost

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat inconstitucional la llei navarresa que obligava l'Església a pagar la contribució urbana per tots els seus immobles, excepte per aquells que fossin destinats al culte. El govern espanyol havia presentat un recurs davant el TC contra aquesta llei, que ja va ser suspesa pel mateix tribunal el juliol passat i que ara ha estat declarada inconstitucional.

L'Estat considerava en el seu recurs que la norma foral, publicada al 'Butlletí Oficial de Navarra' el mes de març passat, "incompleix els compromisos de l'Estat amb l'Església catòlica i amb les comunitats evangèliques, israelites i islàmica". "En concret, es produeix la vulneració, ja que la llei foral només exclou del pagament de la contribució territorial urbana els 'béns destinats al culte' quan, d'acord amb els compromisos al·ludits, aquesta exclusió arriba a altres béns que la llei foral exclou del benefici fiscal", subratllava el govern central.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF