El Consell de Menorca presenta el protocol contra les agressions sexuals

En aquesta primera edició la màxima institució de l'illa promourà a cada municipi les característiques i peculiaritats de la campanya i informarà sobre els mecanismes de defensa durant les festes patronals

El Consell Insular de Menorca ha presentat avui a Ciutadella el primer protocol contra la violència sexista i sexual a les festes patronals de l’illa. Aquest protocol neix de la necessitat de conscienciar i sensibilitzar la població i donar resposta a les agressions que es donen durant les festes patronals. El lema que s’ha escollit és “En formes part”, i té com a finalitat ser un eslògan que impliqui tota la societat per lluitar contra aquesta xacra.

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha reconegut que “estem davant un canvi social que està ajudant a potenciar l’apoderament de les dones en la lluita cap a la igualtat de gènere, fet que contribueix a visualitzar les agressions sexistes. Com a administració no podem girar l’esquena a aquesta situació i per això volem posar a l’abast dels ciutadans totes les eines necessàries per lluitar contra la problemàtica”.

Per la seva banda, la consellera insular de Benestar Social, Maria Cabrisas, ha destacat que “es tracta d’un document inicial i s’haurà de revisar anualment per anar ajustant el protocol a les necessitats que vagin sorgint. Amb aquesta actuació, volem fer una passa endavant i recordar que la prevenció és la nostra eina per intentar acabar amb la violència sexual contra les dones”.

Així, el pla consistirà a dur a terme accions informatives a cada municipi per presentar el Pacte Reacciona i el Protocol de les festes de Menorca 2018, una campanya visual a l’espai públic i a les xarxes socials, activitats i tallers amb diferents col·lectius de l’illa, i activitats formatives per a professionals amb unes jornades per a les administracions locals i els agents actius del protocol, amb què es vol donar coneixements bàsics a la Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja per saber com actuar en cas d’agressió.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF