Ciutadans acusa el Govern de "deixar en mans dels centres" la planificació del curs escolar

La portaveu de Ciutadans a les Illes, Patricia Guasp, ha remarcat que la tasca de les escoles "és educar i no encarregar-se de qüestions logístiques"

Ciutadans critica que el Govern balear no gestioni les mesures sanitàries per al curs escolar que ve i ho deixi tot "en mans dels centres i els docents". La portaveu de Ciutadans a les Illes, Patricia Guasp, ha remarcat que la tasca dels centres educatius "és educar i no encarregar-se de qüestions logístiques".

A través d'un comunicat, el partit taronja ha denunciat que els centres educatius "no podran aplicar la reducció de ràtios a 20 alumnes per aula sense els professors suficients ni instal·lacions alternatives" i ha remarcat que des del partit aposten per un inici de curs "amb protocols clars, amb un pla de digitalització real que impedeixi desigualtats entre alumnes casos de nous confinaments, amb proves PCR contínues als professionals educatius i amb la incorporació de la figura de l'infermer escolar per assistir als centres".

A més, la portaveu del partit taronja a les Illes Balears ha criticat la gestió del conseller d'Educació, Martí March, al qual ha acusat de "no complir amb les seves responsabilitats i deixar-ho tot en mans dels altres".

Classes presencials fins a 2n d'ESO i mascareta a partir de 6 anys: Així serà l'inici de curs

Cal recordar que Educació ha fet públiques aquest dimecres les mesures imposades amb vista al curs que començarà el 10 de setembre. Classes presencials a Infantil, Primària i 1r d'ESO, i amb l'opció de semipresencialitat –en dies alterns– a partir de 2n de l'ESO, mascareta obligatòria a partir de sis anys, entrada a l'escola de manera escalonada, entre d'altres mesures, marcaran l'inici d'un curs on el gran protagonista serà la pandèmia.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF