Cemex pretén acomiadar 86 dels 98 treballadors de la fàbrica de Lloseta

La planta d'aquest poble és la més afectada per l'ERO

La primera proposta de les negociacions de l'ERO de la fàbrica de Cemex a Lloseta pretén acomiadar 86 dels 98 treballadors. Segons ha informat el president del comitè d'empresa de Cemex, Vicenç Villalonga, a l'ARA Balears, Cemex només es compromet a mantenir 12 dels treballadors de la planta, mentre que la resta es mantenen a l'espera d'una possible reubicació en alguns dels projectes que Cemex, Enagás o Acciona duran a terme a Lloseta.

Villalonga ha remarcat que "només és la primera proposta i que res no és definitiu". A més, ha informat que "les negociacions continuaran la setmana que ve a Madrid". 

L'ERO de la cimentera de Cemex forma part del que fa l'empresa a tot l'Estat i que afectarà 188 treballadors de les fàbriques de Lloseta i Gádor (Almeria).

Lloseta

La reestructuració de Cemex té a Lloseta un dels punts centrals. L'empresa té previst dur a terme al municipi del Raiguer fins a vuit projectes, entre els quals destaca la construcció d'una planta d'hidrogen. El Govern balear preveu que la inversió total per a la posada en marxa dels projectes oscil·li entre 41 i 42 milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF