Can Picafort esquiva els pitjors efectes de la tempesta

Un total de 10 turistes alemanys es varen haver d'allotjar en hotels de la zona

Can Picafort ha esquivat els pitjors efectes de la tempesta, encara que també va acumular una gran quantitat d'aigua. La brigada municipal i la Policia Local han explicat a aquest diari que no s'ha produït cap incident destacable a la zona. Deu turistes s'han hagut de refugiar a l'hotel Exagon Park, segons explica el seu subdirector, Tomeu Hernández. Alguns tenien llogada una finca a Artà. D'altres anaven amb cotxe per la zona. Des de les primeres hores del matí, molts dels allotjats s'han interessat per la situació i demanen informació sobre el temps que s'espera avui.

"Estàvem fent una ruta pel Llevant de l'illa quan va començar tot. Cap a les 19 h vàrem decidir tornar al nostre hotel, a Cala Rajada", explica Peter Klevar, qui anava amb la seva dona i els seus dos fills. "Abans d'arribar a Sant Llorenç, vàrem veure molts cotxes a les voreres i molta gent s'acostava al nostre vehicle per dir-nos que no continuàssim". Peter i la seva família varen intentar tornar a Cala Rajada per tres camins diferents, però no va ser possible. "A la carretera MA-12, d'Alcúdia a Artà, la policia ens va aturar i ens va dir que anàssim a Can Picafort. No podíem anar enlloc més", afegeix. El primer hotel que varen veure va ser el Vell Marí. "La gent de l'hotel va telefonar a l'Exagon i ens varen dir que podíem passar el vespre aquí".

Peter reconeix que la seva família va passar nervis "i una mica de por, perquè dúiem els nins al cotxe". "Ningú no ens va donar cap informació, ni tan sols la Policia. Només ens ordenaren anar cap a Can Picafort", assenyala aquest turista alemany, que també està "molt sorprès i trist" per les notícies dels morts i la situació als pobles que han patit la tempesta.

Capdepera

Les pluges torrencials també han afectat Capdepera, tot i que d'una manera més lleu. Segons l'Ajuntament, només s'han de lamentar pèrdues materials.

La zona més afectada ha estat Canyamel, on el torrent ha inundat els carrers adjacents i la força de l'aigua ha arrossegat arbres i béns materials. Aquest dimarts es va haver d'evacuar una dona embarassada per l'augment del nivell de l'aigua, superior a un metre. El batle de Capdepera, Rafel Fernández, i la regidora de Vies i Obres, Mónica Viejo, s'han acostat a Canyamel per analitzar la situació. La brigada municipal hi està treballant netejant la zona del fang i l'aigua acumulats.

La Policia Local de Capdepera, l'Agrupació de Protecció Civil del municipi i la Guàrdia Civil varen treballar conjuntament.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF