Publicitat
Publicitat

Calor al migdia i boires al Mediterrani per encetar la setmana

La primera calorada de l'any provoca bancs de boira al mar i redueix la visibilitat fins als 100 metres a l'aeroport de Menorca. Demà hi haurà tempestes a l'interior

Una extensa manta de boira circula pel Mediterrani occidental aquest matí i afecta ja de forma directa les Balears. A l'aeroport de Menorca la visibilitat ha quedat reduïda fins als 100 metres a primera hora, i al d'Eivissa no s'hi veia més enllà dels 500 a les 7 del matí. Les boires poden ser força persistents avui en aquest sector, i a la costa catalana i al País Valencià probablement també hi apareixeran, però només de forma més local i aïllada.

Més enllà de les boires, avui també hi haurà alguns intervals de núvols prims poc importants, i a la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya que difícilment deixaran xàfecs. Demà les nuvolades creixeran amb més força a partir del migdia. Aquest dimarts a la tarda cauran ruixats i alguna tempesta al Pirineu i a la Catalunya Central, que al nord podrien arribar a afectar també de forma més puntual algunes comarques pròximes a la costa. Els ruixats de demà no seran els únics de la setmana, i entre divendres i dissabte probablement hi haurà una segona tongada curta de xàfecs que podria afectar més comarques.

Les temperatures avui tornaran a ser altes. A l'interior i en algunes comarques prelitorals s'arribaran a superar els 25 graus, i en general el termòmetre saltarà fàcilment per sobre dels 20. Només en alguns indrets costaners l'ambient hi serà més fresc que ahir al migdia. Al centre de la setmana les temperatures seran dos o tres graus més baixes.

A http://ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

Visibilitzant l'assetjament sexual