La CAEB contribueix a la reinserció laboral de dones víctimes de violència de gènere

La patronal balear signa un acord amb l'ONG Dones en Igualtat

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de  Balears  ( CAEB) , Carmen Planas, i la presidenta de Dones en Igualtat, Carmen Fúnez, han signat un acord que promou la reinserció laboral de dones víctimes de violència de gènere. 

Carmen Fúnez ha explicat que “a Dones en Igualtat estam compromesos amb la defensa de les llibertats, els drets i els interessos de les dones en tots els àmbits, amb especial atenció a les dones joves, així com amb la seva integració en la societat en igualtat de condicions i el foment de la seva participació en tots els sectors de la vida pública”.

En aquest sentit, Fúnez ha assenyalat que “per posar fi a la violència de gènere és essencial que les víctimes coneguin els drets que les protegeixen i els recursos a què poden accedir”. “En l'àmbit laboral hi ha molt de camí per recórrer en matèria d'igualtat en temes com els horaris laborals, la responsabilitat, la natalitat, la bretxa salarial o la diferència de les pensions”, ha afegit.

L'acord s'ha produït en el marc de ‘ CAEB  Facilita’, el programa amb què la patronal treballa "per afavorir l'accés a l'ocupació a les persones que estan en situació de vulnerabilitat social i impulsar entre les empreses de les Balears  valors en l'àmbit de la responsabilitat social empresarial”, ha destacat Carmen Planas.

Dones en Igualtat és una ONG d'interès social, sense ànim de lucre, constituïda l'any 1992 a escala estatal. Gestiona des del 1997 tres centres d'acolliment per a dones víctimes de violència de gènere. Des de llavors ha atès més de 2.500 dones i els seus fills i filles menors d'edat. Declarada entitat d'utilitat pública pel Ministeri d'Interior, és membre, entre altres institucions, del Consell Econòmic i Social de Nacions Unides i de l'Observatori Estatal de Violència sobre la Dona.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF