Societat 21/10/2018

91 milions d'euros en desperfectes i 13 morts: el temporal al Llevant de Mallorca, en 10 xifres

Els serveis d’emergències han retirat 300 cadàvers de bestiar i d’animals domèstics i n'han salvat 60 de vius

Ara Balears
2 min
La Conselleria de Turisme llença un missatge de calma

PalmaAlgunes xifres i dades poden ajudar a dibuixar una idea del que ha significat la tragèdia del temporal al Llevant de Mallorca. Tot seguit en teniu deu de destacades:

13 víctimes mortals

La troballa del cos d’Arthur, el nin de sis anys que era l’últim desaparegut per la torrentada, va elevar dimecres de dotze a tretze la llista de víctimes mortals.

300 animals morts

Els serveis d’emergències que han actuat a la zona afectada han retirat tres centenars de cadàvers de bestiar i d’animals domèstics, i n’han tornat 60 als seus amos.

91,13 milions d’euros en desperfectes

La primera valoració de la quantificació del total de desperfectes causats pel temporal estima, segons el Govern, una xifra global de més de 91 milions d’euros.

19,1 milions en danys particulars

Els desperfectes en habitatges, terrenys situats a la vora dels torrents i en vehicles particulars causats per les inundacions sumen un total de 19,1 milions d’euros.

4,15 milions en danys a empreses

Les instal·lacions, vehicles i locals d’empreses, autònoms, professionals i pagesos i ramaders han patit desperfectes per valor de 4,15 milions d’euros, segons el Govern.

36,32 milions en danys a ens locals

Els danys en béns dels ajuntaments de Sant Llorenç, Artà, Manacor, Capdepera i Son Servera, i del Consell de Mallorca –incloent-hi les carreteres– sumen 36,32 milions.

31,56 milions en danys al Govern

Les conselleries de Medi Ambient, Territori i Educació han patit desperfectes per valor de 31,56 milions d’euros en instal·lacions com ara els centres educatius.

4.820 tones de llots i deixalles

Tirme estima que ha retirat 4.820 tones de llots, runa i mobiliari fet malbé dels carrers i les zones públiques de les poblacions afectades pel temporal i les inundacions.

359 vehicles retirats

Fins ara s’han retirat 359 vehicles de tota mena afectats per les inundacions i la torrentada, però encara en manquen per retirar o sigui que la xifra augmentarà.

300 habitatges afectats

Aproximadament tres centenars de cases han quedat afectades pel temporal, encara que només deu s’han apuntalat i se’n recomana la demolició.

stats