Societat 28/04/2022

Unes 500 hectàrees de bosc de les Balears tenen "danys significatius" pels temporals

El llibre 'Els temporals destructius als boscos de les Illes Balears' recull quin ha estat l'impacte dels 12 temporals registrats durant els darrers 20 anys

ARA Balears
1 min
Un bosc d'alzines a la Serra de Tramuntana

Els 12 temporals registrats durant els darrers anys han provocat "danys significatius" en unes 500 hectàrees de les Balears, segons el llibre 'Els temporals destructius als boscos de les Illes Balears', elaborat per la Universitat de les Illes Balears i el Servei de Gestió Forestal del Govern.

La publicació inclou la participació de 15 autors que aprofundeixen en l'anàlisi geoambiental dels quatre grans temporals que han afectat els boscos de l'Arxipèlag: a Mallorca el 2001, a Menorca el 2018, a Eivissa el 2019 i a la serra de Tramuntana el 2020.

Impactes ambientals

Segons recull Europa Press en una nota de premsa, el llibre aprofundeix en els impactes ambientals que aquestes pertorbacions naturals han causat en els hàbitats forestals, les causes meteorològiques i la resposta de restauració ambiental per part de l'administració forestal.

A través de sis capítols, els experts tracten les eines a desenvolupar en un context d'emergència global, on l'escalfament global i els canvis dràstics en els usos del sòl intensifiquen els efectes de fenòmens meteorològics adversos.

Durant la presentació del llibre, el conseller de Medi Ambient i Territori ha remarcat la "necessitat" d'estar preparats, tant tècnicament com científicament, per a fenòmens extrems, com és el cas dels temporals de vent, que ha assegurat que cada vegada seran "més freqüents".

stats