Societat 03/01/2021

Gestió Forestal publica la primera 'Guia dels Boscos de les Illes Balears'

L’objectiu és donar a conèixer la importància d’aquests ecosistemes, ja que la superfície forestal cobreix un 45% de la superfície de l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Alzinar de la finca pública de Menut.

PalmaEl servei autonòmic de Gestió Forestal ha publicat la primera 'Guia dels Boscos de les Illes Balears' per difondre entre els estudiants el valor que tenen aquests ecosistemes, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat.

Segons la Conselleria, l’objectiu d’aquesta guia és donar a conèixer la importància d’aquests ecosistemes biològics, ja que la superfície forestal cobreix un 45% de la superfície de les Illes Balears, és a dir, prop de 220.780 hectàrees.

Així, s'hi detalla la distribució dels pinars, ullastrars, savinars i alzinars arreu de l’Arxipèlag i altres formacions vegetals que configuren alguns dels paisatges forestals més representatius de les Illes Balears com són les carritxeres, la vegetació de ribera i les comunitats de penyal riques en endemismes.

La guia també detalla els desequilibris als quals es veuen sotmesos els boscos, ja sigui per causes naturals, com les plagues, o humanes, com l’abandó del camp i, en conseqüència, el menor aprofitament de la fusta. Per fer front a aquest canvi d’usos i a les conseqüències del canvi climàtic, la guia exposa els reptes que planteja la gestió forestal amb vista a la conservació d’aquests ecosistemes.

stats