Societat 27/09/2022

El 35% dels propietaris del Lluís Sitjar ja ha presentat els títols per vendre a Cort

L'Ajuntament de Palma necessita el 60% dels títols per poder fer efectiva la compra

2 min
Imatge d'arxiu del procés de demolició del Lluís Sitjar

PalmaL'Ajuntament de Palma ja té 230 títols de propietaris del Lluís Sitjar: el 35% d'un total de 666. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha valorat positivament l'estat del procés de compra, malgrat que encara els falti tenir un 25% dels títols més per poder tirar-lo endavant. En aquest sentit, ha recordat que cal que s'hagin ofert el 60% dels títols per poder comprar, encara que la voluntat del Consistori és adquirir-ne el 100%. L'oferta es va obrir a final de juliol i es tancarà a principi de novembre. "És una bona notícia. Som a la meitat del termini i l'agost era un mes difícil", ha defensat.

Amb tot, encara no està clar que Cort aconsegueixi els títols suficients perquè l'equipament passi a mans públiques. Segons ha informat Diario de Mallorca, l'assemblea de copropietaris es va reunir dilluns horabaixa i, en una votació orientativa i no vinculant en què varen participar 138 persones de les prop de 270 que tenen títols, 13 varen dir que voldrien vendre, 22 que tenien dubtes i la resta refusava la venda.

Un dels arguments dels propietaris més reticents és que anteriorment hi va haver una taxació de l'equipament de devers 19.000 euros, mentre que actualment l'Ajuntament l'ha taxat per 16.935 euros. Truyol ha dit que "no podem saber quins eren els factors" perquè es va encarregar fora del Consistori, però "puc garantir que aquesta taxació compleix amb la normativa". La regidora ha insistit que el projecte "és una oportunitat històrica", a més "d'una solució per als propietaris i la ciutat". "Els títols no els serveixen per res, no els hi estan donant cap satisfacció econòmica ni vital", ha opinat.

Si finalment no es pot tirar endavant la compra, Truyol ha avançat que el pressupost (d'11.279.000 euros) es destinarà a altres projectes de la ciutat. Això sí, ha reafirmat "l'aposta perquè sigui públic", sobretot per on s'ubica: "Connecta diferents barris de la ciutat i es podria connectar amb la 'falca verda'".

stats