Festa il·legal
Societat 27/07/2023

30.000 euros de multa per als organitzadors d'una festa il·legal en un habitatge turístic de Formentera

L'operatiu va finalitzar amb el precinte dels equips de música i el cessament de l'activitat il·legal

ARA Balears
2 min
/ CONSELL DE FORMENTERA

PalmaLa Policia Local de Formentera, en col·laboració amb l'àrea d'Activitats i Serveis Jurídics del Consell, ha duit a terme un operatiu especial contra festes il·legals a l'Illa. En aquest sentit, l'organisme ha desmantellat un esdeveniment que se celebrava en un habitatge turístic a Cala Saona. Segons ha informat la institució, els agents sospitaven de la possible celebració d'una festa il·legal. Davant els indicis, es va iniciar de manera immediata una operació per verificar les sospites, i es confirmà la preparació i organització d'un esdeveniment en una casa.

La Policia va constatar que existia una perfecta organització de venda d'entrades, encara que faltava concretar el lloc de la celebració de la festa, ja que la ubicació estava arxivada per l'organització. Finalment, es va saber que la festa havia de celebrar-se en una casa de lloguer turístic de Cala Saona, on es va iniciar l'operatiu per paralitzar l'activitat. A la festa hi estaven participant unes 65 persones. A més, hi havia barres de bar repartides per tota la casa, cambrers, equips de música professionals o personal de control d'accés i fins i tot un autobús per a trasllats. Cada assistent va abonar 80 euros d'entrada.

Per part de la tècnica d'Activitats del Consell, auxiliada per la lletrada de la institució, es va obrir la corresponent acta de denúncia, deixant constància de l'ànim de lucre dels organitzadors. L'operatiu va finalitzar amb el precinte dels equips de música i el cessament de l'activitat il·legal. Les multes per a esdeveniments d'aquest tipus poden arribar als 30.000 euros, en el cas de les infraccions greus, i en el cas de les molt greus, als 300.000, segons ha recordat el Consell. La responsabilitat d'aquestes infraccions pot recaure en els organitzadors i en els propietaris dels habitatges turístics, que poden arribar a perdre la llicència turística, i a més es preveuen sancions per als professionals o empreses que hagin col·laborat en la celebració de la festa il·legal.

stats