Tribunals
Societat 07/12/2023

De 27 anys a 11: el TSJIB rebaixa la condemna a dos joves per violar una al·lota a Gènova

Els fets varen tenir lloc el juny del 2016 i des de la primera declaració d'un dels acusats fins a conèixer la decisió han passat prop de set anys

ARA Balears
1 min
Imatge de la seu del TSJIB.

PalmaCinc anys i mig de condemna cada un. Aquesta serà la pena per als dos joves acusats de violar una al·lota a Gènova el juny de 2016, després que el TSJIB hagi rebaixat la condemna de 27 anys a 11 per als dos implicats. Segons han avançat mitjans locals, la Sala Civil i Penal ha estimat el recurs presentat per la defensa dels acusats i ha tingut en compte l'atenuant de dilacions indegudes, ja que des de la primera declaració d'un dels investigats fins a conèixer la decisió han passat prop de set anys.

D'altra banda, l'Audiència de Palma va condemnar, a principi de l'any passat, els agressors a 13 anys i mig de presó cada un i que indemnitzassin la víctima amb 50.250 euros per danys morals i lesions, quantitat que no es veurà modificada arran de la nova sentència. Els joves tampoc podran comunicar-se amb l'al·lota ni apropar-s'hi a menys de 500 metres durant els pròxims 15 anys.

A més, la sentència afirma que varen ser tres els implicats en la violació, tot i que el tercer individu no va poder ser identificat. Pel que fa als fets, aquests varen tenir lloc una nit en què els tres homes sortien d'un bar i varen oferir acompanyar les dues joves, que acabaven de conèixer, a casa. El conductor, però, va canviar de direcció i a la rotonda del camí de Gènova es va dirigir cap a un camí de terra, on va tenir lloc l'agressió sexual.

stats