Societat 13/03/2020

Es confirmen cinc nous casos de coronavirus, que eleven a 26 la xifra d'afectats a les Illes

Es tracta de quatre homes i una dona

Ara Balears
2 min
L'entrada d'urgències de l'hospital Son Espases.

PalmaLes anàlisis han confirmat cinc nous casos positius per SARS-CoV-2, tots detectats a Mallorca, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. Es tracta de quatre homes i una dona. Dos es troben a l'Hospital Universitari Son Espases, mentre que els altres dos són atesos als seus domicilis per les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC). Des de la Conselleria han informat que s'està valorant la situació de la cinquena persona per decidir de quina manera convé atendre-la.

Amb aquests nous cinc casos, aquesta setmana un total de 18 persones han donat positiu per coronavirus. En total, a les Balears se n'han detectat 26 casos, entre els quals hi ha la primera víctima mortal, la dona de 59 anys que va morir aquest dimecres, i un altre que ja està donat d'alta. Es tracta de la setmana en què s'han detectat més infectats. Com és habitual, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat ja l’estudi corresponent de contactes. Recordem que ara hi ha 113 facultatius, 80 de Son Espases i 33 de Menorca, que estan en quarantena per possible contagi de coronavirus.

Tot i que cada dia es confirmen nous casos de persones amb coronavirus a les Illes, en el comunicat asseguren que la situació assistencial a les urgències dels hospitals és de normalitat i recomanen que, davant qualsevol dubte de salut, la població es dirigeixi al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon, que ha estat reforçat amb 12 línies telefòniques més i 60 treballadors nous. Així mateix, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionades amb la informació que conté aquesta pàgina.

Tanquen les escoles

Davant l'evolució del Covid-19, el Govern va prendre la decisió de tancar a partir de dilluns la UIB, les escoles i els instituts per prevenir el contagi. Els centres educatius tancaran durant 15 dies, encara que aquest termini pot variar en funció de les circumstàncies. A més, els viatges d'estudis han quedat suspesos durant un període de dos mesos.

A partir de la setmana que ve no aniran a classe 171.021 estudiants no universitaris. D'aquests, 155.404 alumnes són d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat; 14.847 són alumnes d'FP, i 770, d'Educació Artística Superior. A la UIB –on s'ha aprovat un protocol pel coronavirus– deixaran d'anar a les aules uns 13.500 alumnes.

Es congela el sector cultural

Pràcticament tots els esdeveniments culturals de les setmanes vinents a les Illes s'han anul·lat o ajornat davant l'epidèmia del coronavirus. Els professionals del sector consultats per l'ARA Balears estan d'acord amb les mesures comunicades per la Conselleria de Salut i hi estan d'acord, però alerten, alhora, que l'aturada de l'activitat cultural està impactant econòmicament una indústria ja sensible.

stats