Legislació
Societat 07/02/2023

De 12 del migdia a 2.30 h de la matinada: l'horari que el Govern vol per a les sales de joc

L'Executiu es reuneix amb la FELIB per acordar-ne l'obertura i el tancament

2 min
Les sales de joc creixen sense fre a les Balears

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) s'han reunit aquest dimarts per acordar un horari d'obertura i tancament de les sales de joc a tots els municipis de les Balears, segons ha informat l'Executiu mitjançant un comunicat. La proposta del Govern és que les sales no puguin obrir fins a les 12 del migdia i que tanquin com a màxim a les 2.30 de la matinada. L'Executiu considera que, amb aquest horari, "s'evita coincidir amb l'hora d'inici de les escoles" i que el tancament seria el mateix que el de bars i restaurants. A hores d'ara, l'Ajuntament de Palma ja ha anunciat que aplicarà aquest horari.

Juan Pedro Yllanes i Antoni Salas durant la reunió d'aquest dimarts.

"Tot i que establir aquestes franges horàries és competència municipal, des del Govern consideram fonamental que tots els municipis de les Illes s'uneixin a aquesta limitació", ha dit Yllanes, qui ha fet una crida a "unir els esforços polítics i actuar per posar fre a aquest problema social i de salut pública", en referència a la ludopatia i altres problemes derivats de l'addicció al joc.

Per la seva banda, el president de la FELIB, Antoni Salas, ha remarcat la importància que els municipis es coordinin i que se'ls facin arribar les recomanacions. "El més convenient seria que tots els municipis poguessin tenir els mateixos horaris per a les sales de joc", ha dit.

La proposta s'inclourà en la modificació de la Llei del joc, que està previst que es debati en el Parlament els propers mesos. "Demanam a la FELIB un esforç per unificar i homogeneïtzar els horaris de les sales de joc, i recollir d'aquesta manera una de les principals reclamacions dels experts en salut pública, entitats socials i associacions de mares i pares d'alumnes d'arreu de les Illes", ha conclòs el vicepresident.

stats