Addiccions
Societat 27/12/2022

El Govern prohibirà la publicitat del joc i les apostes

El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la Llei del joc

2 min
Bingo Teatro Balear, a Palma.

PalmaEl Govern vol prohibir la publicitat i els actes de promoció de l'activitat del joc i les apostes en tot el territori de les Illes Balears. El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts la modificació de la Llei del joc, que inclou aquesta restricció i limita la concessió de noves autoritzacions de sales de joc i apostes a l'Arxipèlag. En concret, amplia els espais protegits d'aquesta activitat, que són aquells on hi ha menors d'edat o persones vulnerables. A Palma, les sales han d'estar a un mínim de 500 metres d'aquests llocs, i a la resta del territori illenc, a 250 metres.

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha admès que, malgrat aquests supòsits, "el nombre d'aquestes sales de joc i apostes autoritzades al nostre territori ha experimentat en els últims anys un creixement notable", sobretot a Palma i a Eivissa. En aquest sentit, ha recordat que la moratòria per accedir a llicències d'aquest tipus d'activitats acaba el 2023, però la intenció és que la mesura quedi "referendada en aquesta llei".

Ara com ara, les Illes tenen una ràtio de 108 establiments de joc presencial per cada milió d'habitants, de manera que és el tercer territori autonòmic amb més densitat d'oferta, 40 punts superior a la mitjana al conjunt de l'Estat. L'objectiu de la moratòria i la modificació de la Llei del joc és davallar fins a la mitjana estatal, que se situava el 2020 en 68 sales per milió d'habitants.

Control d'edat a les màquines

D'altra banda, la norma també estableix un control electrònic d'edat per utilitzar les màquines recreatives del tipus B, que són les que estan en bars i restaurants. Si bé els establiments de joc i apostes disposen de controls d'edat, l'ús d'aquestes màquines a l'hostaleria no n'han tingut fins ara. Cal dir que aquesta reforma ha d'entrar al Parlament i la voluntat del Govern, segons ha assegurat Yllanes, és que s'aprovi abans que acabi la legislatura. "No crec que cap grup polític s'hi pugui oposar", ha tancat.

stats