Població
Societat 16/05/2023

Els 10 noms i llinatges més comuns a les Balears

Toni i Maria i García i López són els més habituals entre els residents a l'Arxipeàlg

2 min
Carrer de Sant Miquel de Palma, ple de gent, en un dia d'hivern.

PalmaToni i Maria i García i López són els noms i llinatges més comuns a les Illes Balears aquest 2023. Així com en el cas dels noms la llengua catalana continua molt present en les primeres posicions del rànquing, els cognoms mallorquins han perdut força any rere any i ara hem d'arribar a la desena posició per trobar-ne un de característic de les Illes o dels Països Catalans.

Segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) en el cas dels noms, els cinc més repetits entre els homes són Toni, Josep , David, Francesc i Manuel i en el cas de les dones són Maria, Catalina, Margalida, Maria del Carme, Marta i Carme. Aquests 10 registren unes xifres molt llunyanes a les de la resta de noms dels residents a l'Arxipèlag. De fet, més del 30% dels illencs tenen algun d'aquests noms destacats en el rànquing.

Maria (19.498) i Toni (68.952) continuen liderant un any més aquesta classificació dels noms més comuns a les Balears, que en el cas de les dones no ha tingut grans variacions en els darrers anys. Pel que fa als homes, els darrers anys han agafat força noms com Manuel o Daniel i han desaparegut de les primeres posicions els Miquels i els Jaumes.

Pel que fa als llinatges, García, López i Martínez són els més comuns a les Illes Balears. Segons les dades publicades per l'INE, quasi 50.000 residents a les Illes Balears tenen aquests cognoms. A més, un altre dels fets a destacar és que el primer llinatge mallorquí que apareix a la llista és Pons i es troba en la desena posició. El rànquing dels 10 primers llinatges més comuns (liderat per García, López i Martínez) el completen Rodríguez, Sánchez, Fernández, González, Pérez, Torres i Pons.

stats