Ciència

10 consells per ajudar-te a concentrar-te

Alguns trucs per poder mantenir l'atenció més temps

3 min
Concentració

Com ho podem fer per guanyar més concentració? La psicòloga, professora de la UOC i directora de Cultura Emocional Pública, Mireia Cabero, enumera aquesta sèrie de consells:

1-Activa la motivació interna

Primer de tot, cal trobar un sentit, un propòsit i una motivació per concentrar-te. Per què? Quan una tasca t’importa i et motiva, internament et resultarà molt més senzilla de dur a terme.

COncentracio

2-Fes-te el teu ecosistema de concentració

És important construir-te un ecosistema físic amb un ambient agradable per als sentits. Ha de ser un espai que t’ajudi a concentrar-te i a sentir-te còmode durant tot el procés.

Concentració

3-Calma la ment uns minuts abans

Un truc que recomanen molt els experts és fer uns minuts previs d’exercicis de relaxació, respiració profunda, mindfulness o meditació. Això incentiva que el cervell se centri i s’orienti cap al moment present.

Concentració

4-Focus cognitiu

Cal evitar tota mena de distraccions visuals i mentals un cop et posis a fer la tasca en concret. Això ajuda el teu cervell a poder posar el focus i l’atenció selectiva en el que estàs fent. 

Concentració

5-Gaudeix del present

Sembla obvi, però de vegades ens n’oblidem: com més gaudeixis de l’acció que estàs fent i més emocionalitat positiva et desperti, més senzill et serà fluir-hi. 

Concentració

6-“Tancat per concentració”. Fora lladres del temps

Treu distraccions i lladres del temps i de l’atenció com telèfons, ordinadors, música o converses amb els altres. Ajorna qualsevol distracció i assegura’t que les persones del teu voltant respectin aquesta decisió.

Concentració

7-Concentració limitada en el temps

Abans d’iniciar el “tancat per concentració”, decideix el temps concret en què et concentraràs. Quan el cervell sap que compta amb poc temps, rendeix molt millor.

concentracio

8-Combina concentració i pauses

Només si ho necessites, reserva’t petits espais de descans enmig del teu temps de concentració a fi d’alleugerar el cansament propi de la concentració i augmentar l’eficiència del temps de concentració posterior.

Concentració

9-Perfecciona el teu model amb assaig-error

Concentrar-se no sempre resulta senzill. Per això, quan ho aconsegueixis, identifica què t’ha funcionat i replica el model en el futur. És normal haver de fer un assaig-error, cal normalitzar aquestes frustracions.

Concentració

10- Celebra l’èxit

Finalment, quan hagis assolit l’objectiu de concentrar-te, celebra aquest èxit. Això et farà sentir una satisfacció i augmentarà la teva confiança amb tu mateix.

Concentracuó
stats