Els treballadors de l'hospital residència Cas Serres demanen la dimissió de la consellera Lydia Jurado

Recorden a la consellera insular de Benestar Social que aquest és l'únic centre hospitalari de llarga estada de les Pitiüses des de fa 40 anys

Prop de 70 treballadors de l'hospital residència de Cas Serres d'Eivissa han demanat aquest dilluns la dimissió de la consellera de Benestar Social del Consell d'Eivissa, Lydia Jurado, i que es mantingui el servei d'hospital residència. La mobilització arriba després que el Consell d'Eivissa hagi anunciat la conversió de l'hospital residència, que acull 160 pacients i prop de 170 treballadors, en residència per "obligació legal".

Els treballadors assenyalen que aquest “és l'únic centre que ofereix el servei d'hospital de llarga estada a les Pitiüses des de fa 40 anys", segons la portaveu dels treballadors i infermera del centre, Susana Cross.

Per a Cross, deixar de ser una hospital residència “implica deixar Eivissa i Formentera sense un servei bàsic i molt important".

A més, els treballadors de la residència consideren que el problema és la "guerra de competències" que hi ha, ja que aquest centre hauria de ser responsabilitat del Govern i no del Consell. "És un problema econòmic, perquè valoren més el cost que el servei que donem", ha destacat Susana Cross.

La consellera Lydia Jurado, per la seva banda, ha dit que la intenció del Consell d'Eivissa és "mantenir els serveis mèdics que s'ofereixen a l'hospital residència actualment" i ha descartat que aquesta mesura “suposi la pèrdua de llocs de treball, perquè la institució insular considera la residència un servei únic".

UGT exigirà al Consell que continuï sent un centre públic de gestió directa

El sindicat UGT ha exigit que l'hospital residència de Cas Serres continuï sent un "centre públic de gestió directa" del Consell d'Eivissa. Per aquest motiu, el sindicat anuncia que dimecres que ve es reunirà amb els responsables del Consell per traslladar-los aquesta petició, així com la demanda d'una garantia de continuïtat per al personal.

Entre les reivindicacions, UGT destaca les necessitats de "superar" la situació d'"insuficiència de personal i de precarietat" dels serveis i mantenir el nivell de "qualificació" dels treballadors de Cas Serres.

El sindicat critica que, tot i ser conscients de la "deterioració" del centre, els responsables del Consell "no han volgut posar els mitjans per garantir als treballadors unes condicions de feina dignes".

Entre aquestes crítiques, UGT ressalta "anys de precarietat, serveis mínims, dobles torns i milers d'hores extres". Per la manca de personal, hi ha hagut dies en els quals els usuaris han hagut de restar "en els seus llits".

Des del sindicat critiquen que la conversió de l'hospital residència en una residència sanitària s'ha fet "sense comptar amb ningú".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF