La radioteràpia a Menorca atén més de 200 pacients el primer any

La posada en funcionament del servei ha millorat la qualitat de vida dels malalts i els seus familiars evitant el desplaçament a Mallorca

Valoració positiva després del primer any de funcionament del servei de radioteràpia de l'hospital Mateu Orfila de Maó. Durant aquest període s'han atès un total de 206 persones, superant les previsions inicials, que situava entre 100 i 120 el nombre de pacients anuals. A causa d'aquesta circumstància, el servei ha ampliat el seu horari amb el mateix personal, configurat per una doctora especialista en radioteràpia oncològica, una física especialista en radiofísica hospitalària, dos tècnics, un altre tècnic en radiodiagnòstic i una infermera. 

Durant aquest primer any de servei s'han posat en marxa les tècniques més actuals de radioteràpia, com la d'intensitat modulada i l'arcoteràpia volumètrica, així com els tractaments de mama en posició pron, que aconsegueixen majors beneficis, en tant que disminueix la dosi de radiació que reben els òrgans en risc, cosa que augmenta la seguretat del tractament i el confort del pacient.

La majoria dels pacients de radioteràpia són diagnosticats amb càncer de pròstata, un 28%, i de mama, un 24%. El 22% del total dels tractaments han estat pal·liatius i les edats dels malalts, d'entre 35 i 85 anys. A més, la posada en marxa del servei ha permès millorar la qualitat de vida dels pacients i els seus familiars, ja que no ha fet necessari el desplaçament a Mallorca per rebre tractament oncològic, ocasionant així el desenvolupament normal de l'activitat laboral, l'organització familiar i la comoditat, especialment el grup de pacients fràgils en situació pal·liativa.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF