El model d'atenció a pacients amb fractura de maluc del Mateu Orfila atén 72 persones en mig any

Consisteix a abordar de manera integral les persones que arriben a urgències amb fractura

El nou sistema de tractament de fractura de maluc a l'hospital Mateu Orfila de Maó ha atès 72 persones els primers sis mesos de funcionament. D'aquestes, 47 varen ser dones i 25, homes, amb una mitjana de 85 anys d'edat. A més, un 20% del total presentava deteriorament cognitiu previ, que es va agreujar després de la fractura, i tots varen patir desestabilització de la seva situació clínica prèvia en major o menor grau. Per altra banda, quatre pacients varen morir durant l'ingrés. El Servei de Traumatologia del Mateu Orfila i la Unitat d'Atenció a la Cronicitat varen iniciar una col·laboració per implementar el nou model a principi d'any. 

El projecte consisteix a abordar de manera integral aquests pacients majors que arriben a urgències amb una fractura de maluc, fent una feina en equip i multidisciplinària dels metges especialistes i infermeria de Traumatologia amb la metgessa especialista en geriatria i les infermeres gestores de casos de la Unitat d'Atenció a la Cronicitat. El responsable de Traumatologia del Mateu Orfila, el doctor Luis Prieto ha valorat positivament la iniciativa: "Tenir el suport d'una unitat de cronicitat en una àrea com la nostra ajuda moltíssim en tots els nivells: l'atenció i maneig del pacient, la millora de la seva recuperació i de la seva convalescència". 

En la mateixa línia s'ha expressat la doctora María Dolores Jiménez, geriatra de la Unitat de Cronicitat: "Hem aconseguit reduir les complicacions derivades de la intervenció quirúrgica, però també hem millorat tota la fase posterior de convalescència del pacient. Un dels grans beneficis d'aquesta atenció integral és la disminució del nombre de visites a urgències dels pacients per complicacions després de rebre l'alta hospitalària, gràcies a un contacte estret i un seguiment que feim". 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF