117 bebès prematurs de Balears es beneficiaren el 2017 dels gairebé 500 litres de llet donats per mig centenar de mares

La Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears ret homenatge a les donants de llet materna i a la tasca de l'Associació Balear d'Alletament Matern

“Molta gent petita fent coses petites pot canviar el món. I això és el que heu fet. El més important d'aquest acte és que entengueu que el que heu fet és increïble: heu salvat vides”. Així ha volgut donar les gràcies el gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears, Ismael Gutiérrez, a les 55 dones que l'any passat donaren 481,91 litres de llet materna a través de l'Associació Balear d'Alletament Matern (ABAM), els quals varen permetre atendre un total de 116 bebès prematurs .

Una dotzena de mares donants de llet, en representació de les 55 donants del 2017, han assistit a l'acte d'homenatge d'aquest dimarts a l'horabaixa de la Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears, que ha volgut “agrair la seva solidaritat “en un temps en què molta gent diu que ningú no fa res per ningú”, segons ha destacat Ismael Gutiérrez en un emotiu acte celebrat a Can Campaner.

La trobada, emmarcada en els actes organitzats amb motiu del Dia mundial de la donació de llet celebrat el passat 19 de maig, ha volgut destacar la importància de la donació de llet materna i la tasca de les dones que de manera altruista donen la seva llet per alimentar bebès prematurs.

Els 481,91 litres de llet materna recollits l'any passat per l'ABAM han suposat un augment d'un 75% de les donacions respecte de l'any anterior, en què se'n recolliren 276,1 litres.

En total, des de l'inici de la seva activitat, el Banc de Llet Materna ha recollit 3.726,11 litres de llet, gràcies a les donacions de 745 mares, que han permès atendre un total de 837 nounats, la majoria dels quals són prematurs i pesen molt poc.

EDICIÓ PAPER 23/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF