REESTRUCTURACIÓ A MEDI AMBIENT
Política 26/05/2013

Ibanat duplicarà el nombre d'alts directius

Jaume Perelló
2 min
Durant l'any 2012 s'han acomiadat 25 treballadors d'Espais de Natura i 7 d'Ibanat.

PalmaSet anys després de la seva creació, l'empresa pública Espais de Natura va quedar extingida ahir de manera oficial mitjançant la publicació al BOIB de l'acord del Govern. L'any 2006, l'aleshores conseller de Medi Ambient Jaume Font la va crear amb l'argument de millorar l'eficàcia de l'administració en la gestió dels espais naturals. Ara, el Govern la tanca i retorna les funcions a l'Ibanat. Pel camí han quedat 25 persones, acomiadades entre el juliol i el desembre de 2012, a banda de 7 més que també han quedat sense feina a l'Ibanat. Segons es desprèn dels nous estatuts d'aquest institut públic, les retallades no han afectat els alts càrrecs: l'Ibanat tindrà quatre alts directius, fet que significa que s'hi inclouen dues places de caps que provenen d'Espais de Natura. El 2006 l'Ibanat tenia unes competències i un nombre de treballadors similars als que tindrà ara, però sols tenia dos alts càrrecs, un director i un secretari general.

Entre els funcionaris de la Conselleria de Medi Ambient es dóna per fet que Josep Maria Vicent Martorell, fins ara director d'ENB, serà qui ocuparà el càrrec de director tècnic del nou Ibanat. És la persona que s'ha encarregat d'acomiadar els 25 treballadors de l'empresa abans de liquidar-la. Els sindicats l'han acusat de desmuntar els equips de feina als principals espais naturals, cosa que posa en risc la seva preservació.

Sense tècnics

Després dels acomiadaments, el paratge de la serra de Tramuntana ha quedat pràcticament sense tècnics, ja que dels set que hi treballaven només en queda un. A l'Albufera també quedaren sense feina 3 treballadors amb molts d'anys d'experiència, els mateixos que foren acomiadats al Parc Natural de la Dragonera. Tots aquests espais ja no tenen naturalistes. Els sindicats han demandat el Govern per totes aquestes mesures i confien que els tribunals acabin declarant la improcedència dels acomiadaments com està passant en altres casos.

stats